Πολιτική Προστασίας Για την Πρόσληψη Και Την Αντιμετώπιση Κάθε Μορφής Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία και Πολιτική Διαχείρισης Εσωτερικών Καταγγελιών.

Η εταιρία τηρεί όλα τα μέτρα και τις υποχρεώσεις που αφορούν στην εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους II του ν. 4808/2021 για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένης της βίας και παρενόχλησης λόγω φύλου και της σεξουαλικής παρενόχλησης και γι’ αυτό εφαρμόζει πολιτική προστασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης κατά την εργασία και πολιτική διαχείρισης εσωτερικών καταγγελιών.

Η Εταιρία απαγορεύει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης που εκδηλώνεται κατά την διάρκεια της εργασίας είτε συνδέεται με αυτήν είτε προκύπτει από αυτήν συμπεριλαμβανομένης της βίας και παρενόχλησης λόγω φύλου κ.λ.π. Η πολιτική της Εταιρείας έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 10 του ν. 4808/2021 και την κατ’ εφαρμογή αυτών κανονιστική νομοθεσία και καταλαμβάνει τα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4808/2021 και αφορά όλες τις μορφές συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης που μπορούν να λάβουν χώρα:

1. στον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων και χώρων όπου ο εργαζόμενος παρέχει εργασία, κάνει διάλειμμα, σε χώρους ατομικής υγιεινής και φροντίδας, αποδυτηρίων κ.λ.π. που παρέχει ο εργοδότης,
2. στις μετακινήσεις από και προς την εργασία, τις λοιπές μετακινήσεις, τα ταξίδια κ.λ.π., καθώς και σε όποια άλλη εκδήλωση κ.λ.π. σχετίζεται με την εργασία και
3. κατά τις επικοινωνίες που σχετίζονται με την εργασία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιούνται μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Η Εταιρία τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιου είδους περιστατικών βίας και μορφών συμπεριφοράς έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η πολιτική της Εταιρείας στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση κάθε περιστατικού παρενόχλησης ή βίας στην επιχείρηση, στη συλλογή στοιχείων για τη διερεύνησή τους και στη λήψη μέτρων προς αποκατάσταση του προβλήματος.

Άπαντες οι εργαζόμενοι, αλλά και οι με οποιαδήποτε ιδιότητα παρέχοντες υπηρεσίες στην επιχείρηση, οφείλουν να επιδεικνύουν απόλυτο σεβασμό στους συναδέλφους τους, να είναι συναδελφικοί και υπομονετικοί και να επιδεικνύουν πνεύμα αλληλεγγύης, ομαδικότητας και κατανόησης.

Οι ανωτέρω συμπεριφορές ελέγχονται και παρακολουθούνται από την Εταιρεία διεξοδικά και συστηματικά. Κάθε εργαζόμενος σε βάρος του οποίου εκδηλώθηκε οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή παρενόχλησης δύναται να υποβάλει έγγραφη καταγγελία ενώπιον του αρμοδίου προσώπου.

Η καταγγελία μπορεί να υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..